Så mycket som behövs

Att få barn är väl livets största händelse, hur man än ser på saken. Man skapar nytt liv och varenda steg i processen är bättre än magi. De sömnlösa nätterna är väl priset man får betala sen… Nu kanske jag är ett undantag, men något som verkligen förvånade mig var alla grejer som behövs till en människa som bara är en hel meter lång och väger snäppet mer än en välgödd kyckling. Vi snackar om m å n g a grejer! Och de är dyra! Men man handlar såklart, för man vill ju att ens lilla magiska rosenknopp ska få den absolut bästa starten den kan få i livet.

Vagnen är bara början

Man beställer vagn för runt 10 papp; väljer med omsorg ut en vacker vagga och spjälsäng, samt en sovpåse så att det lilla livet ska hålla sig varmt och mjukt hela natten lång (inte för att den någonsin sover mer än högst två timmar i sträck, men… ändå…). Sedan ska man ju förbereda sig med allt från nappar till nappflaskor och modersmjölksersättning om ifall att.

Nya möbler behövs också – ett skötbord, en amningsfåtölj (och amningskudde såklart), babysitter, gungor och gym… Och ett babyskydd följt av en bilbarnstol bara några månader senare.

Värt varenda krona

Det är förstås värt varenda hårt intjänad tusenlapp, för plötsligt har man något i livet som man värderar högre än sig själv och den kärleken kan omöjligt mätas i kronor. Man kan förstås välja att handla grejer till bra pris och inte alltid välja det dyraste…