Mexiko – here I come

Det drar i resenerven och jag lockas till exotiska länder med annan kultur, luft och historia. Jag har länge velat resa till Mexiko, men jag har aldrig fått något napp på idén bland vänner som skulle kunna funka som reskamrater. Obegripligt varför egentligen… något mer spännande land tycker jag att man får leta efter.

Vad lockar inte med Mexiko?

Vad är det då som lockar med just Mexiko? Well, vad är det som inte lockar? Det är ett stort land, med en enorm huvudstad, Mexiko City, som bara den torde vara en livsupplevelse i sig. Maten vet man är god: enchiladas, tortillas, tacos och tapas och språket – spanska är hur fräckt som helst. Dessutom kan jag lite spanska från skolåren och den dammar jag mer än gärna av! Det finns fantastiska stränder i Mexiko. Det är hit amerikanerna drar för semester, så det säger ju en del. Det finns sevärdheter i form av inkaruiner och det finns gott om nattliv om man blir sugen på att festa loss. Jag vet inte varför man inte skulle vilja resa till Mexiko!

Att det är ett ”farligt” land värderar jag inte särskilt högt. Jag tror att alla platser kan vara farliga om man väljer fel område vid fel tidpunkt. Man får se till att resa organiserat och försiktigt helt enkelt, som jag alltid gör.

Resa organiserat

Nu har jag i alla fall tröttnat på att vänta på att hitta resesällskap till min drömresa och bokar helt sonika en gruppresa till istället. Jag tror att det blir ett suveränt sätt att få ut så mycket som möjligt av resan och kanske lär man känna lite nya vänner på köpet!