En fantastisk vildmarkshelg med Stefan

Precis hemkommen efter en fantastiskt vildmarkshelg med Stefan Lerneby. Vi flög upp till Kallax med SAS från Göteborg, väl på flygplatsen väntade hyrbilen. Vi körde direkt till närmaste butik för inköp av lite proviant för att ta oss igenom helgen. Därefter satte vi kurs med gps till ett ställe där Stefan vart tidigare.  Vi parkerade bilen på en liten grusväg som vart omgiven av tallskog. Vi plockade med oss all vår packning och börja vandra rakt in i skogen. Känslan att kliva in i skogen är speciell, lugnet som sprids genom kroppen när man omsluts av skogen är obetalbar. Som vanligt när jag och Stefan Lerneby är ute på äventyr så satte han högsta fart direkt. Det är tur att jag lagt ner mycket tid på träningen det sista så jag orkar hänga på, för inget verkar bita på honom, han är den hårdaste kille jag känner.

När vi gått i cirka åtta timmar så hittade vi ett kanonställe för att slå upp vårt tält för den första natten. När väl tältet stod på plats så lagade vi lite mat på vårt spritkök, maten smakade underbart efter vandringen. Vi gjorde en eldplats för att få lite värme, det blev snabbt kallt efter vi stannat till. Fler borde få möjligheten att uppleva detta, man känner sig så fri i skogen att det inte riktigt går att beskriva med ord. Bilder kommer inom kort!