Motsatsen till impulsiv

Jag låter alltid saker bero ett långt tag innan jag skaffar mig en åsikt, eller fattar ett beslut. Jag är motsatsen till impulsiv. Detta resulterar i några bra och några dåliga saker. Bland de bra sakerna hör till exempel att jag inte slösar pengar på onödiga saker, men till de dåliga hör att jag till exempel sitter med en flyttkartong som TV-möbel i två år innan jag köper en riktig TV bänk. Exemplet är inte så mycket ett exempel som det är en verklighet ur mitt liv.

Mer stressrelaterat än snålhet

Det kanske låter snålt, men det handlar inte så mycket om snålhet egentligen utan om en sorts oro/stress över att fatta fel beslut. Det är säkert lite ångestrelaterat. Logiskt sett så förstår jag ju att man kan sälja och köpa nytt om man råkar vantrivas med sitt första köp, men det ligger väl i min karaktär att vara sådan här.

Nu har jag i alla fall en perfekt TV bänk

Dagens goda nyhet är dock att jag nu äntligen köpt en ny tv bänk och att jag är mycket nöjd med mitt köp. Jag köpte den från Wegot varifrån jag även köpt en bäddsoffa som jag är mycket nöjd med. De två bor nu i mitt vardagsrum och bäddsoffan har redan använts av vänner på besök (i utfällt tillstånd alltså, för jag använder den ju själv varenda dag när jag kolla TV).

Nästa köp är nya köksstolar, men om jag känner mig själv rätt så dröjer det väl några år till innan jag gör slag i den saken…